Editörden

Editörden

  • Yeşim Kirazlı

Turk J Osteoporos 2022;28(3):0-0

Sevgili Meslektaşlarımız,

Pandemi sırasında bile değerli meslektaşlarımızın akademik çalışmaları devam ederek, bu çalışmaların meyvesi olan araştırma makalesi ve olgu sunumları yayınlanmak üzere Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından indekslenen dergimize düzenli olarak iletildiğinden değerli meslektaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Türkiye Osteoporoz Derneği tarafından düzenlenen; OSTEOAKADEMİ 2023 Sempozyumu’nun ana teması “Kas-İskelet Hastalıkları Önleme, Tanı ve Tedavilerindeki Stratejilere ve Seçeneklere Güncel Bakış” olarak belirlenmiştir. OSTEOAKADEMİ 2023 12-14 Mayıs 2023 tarihlerinde Crowne Plaza Otel-Kapadokya’da gerçekleşecektir.

Sempozyumun içeriğinde gerek akademik çalışma ve araştırmalarda gerekse günlük hekimlik uygulamalarında sıklıkla karşılaşılan; “Osteoporozda karmaşık olgular-sorular ve yanıtlar, Kas iskelet ağrısında klinik yaklaşım nasıl olmalı? Nöropatik ağrıya klinik yaklaşımda yeni ne var? Sarkopenide güncelleme-tanım ve değerlendirme, COVID sonrası dönemin kas-iskelet sistemi boyutu, Osteoporoz tedavilerinde yenilikler, Fiziksel aktivite: ne kadarı çok? Düşmelerin öngörülmesi ve önlenmesi, Osteoporoz ve Osteoartritte yaşam kalitesi nasıl değerlendirilmeli? Osteoporoz ve Osteoartritte obezite ve kilo kaybı, D vitamini ile kas-iskelet sistemi hastalıkları ilişkisi, Osteoartrit tedavilerinde yenilikler, Osteoartritte PRP, kök hücre tedavileri, Osteoporozda kişiselleştirilmiş yönetim, Osteoartritte kişiselleştirilmiş yönetim, Osteoporozda sürekli veya aralıklı tedaviler, Osteoporotik kırık sonrası yaklaşım nasıl olmalı?” konularına yönelik bir program hazırlanmış, osteoporoz ve osteoartrit yanında ağrıya, yaşam kalitesinde olumsuz etkilenmelere ve iş gücü kaybına neden olan farklı kas iskelet sistemi sorunlarına da yer verilmiştir. Katılımcılar Osteoakademi 2023’e sözlü ve poster bildiri sunumları ile katılım sağlayabileceklerdir.

Siz değerli meslektaşlarımıza çalışmalarınızda kolaylıklar dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Editör
Prof. Dr. Yeşim Kirazlı