Editörden

Editörden

  • Yeşim Kirazlı

Turk J Osteoporos 2022;28(2):0-0

Sevgili Meslektaşlarımız,

Türkiye Osteoporoz Derneği tarafından ana teması “OSTEOAKADEMİ 2022 Sorularınızı Yanıtlıyor” olan OSTEOAKADEMİ 2022 Sempozyumu 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Ilıca Otel Çeşme, İzmir’de gerçekleşmiştir. Koronavirüs hastalığı-2019 (COVİD-19) pandemisi nedeniyle bu süreçte online olarak gerçekleştirilmiş derneğimiz aktivitelerinden sonra fiziki katılımla meslektaşlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. İki kurs, iki uydu ile bilimsel konferans ve panellerle organize edilmiş olan bu sempozyumda osteoporoz, osteoartrit ve kas iskelet sistemi ağrıları konularındaki bilgilerimiz güncellenmiştir. Bilimsel program değerli meslektaşlarımızın katılım ve katkıları ile zenginleşmiştir.

Ayrıca ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemisi nedeniyle Osteoporoz, Osteoartrit ve Kas İskelet Sistemi Hastalıkları Dünya Kongresi (WCO-IOF-ESCEO) Berlin 2022 tümüyle online kongreye dönüştürülerek, 24-26 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bu kongrede Türkiye Osteoporoz Derneği aktiviteleri Ulusal Dernekler Köyünde poster sunumu olarak yerini almıştır. Aynı zamanda derneğimiz adına “COVID-19 ve Kas-İskelet Sistemi” başlıklı bir sempozyum düzenlenmiş olup, konuyla ilgili üç konferans sunumu yapılmıştır.

Pandemi sırasında bile değerli meslektaşlarımızın akademik çalışmaları devam ederek, bu çalışmaların meyvesi olan araştırma makalesi ve olgu sunumları yayınlanmak üzere Emerging Sources Citation Index (ESCI) tarafından indekslenen dergimize düzenli olarak iletildiğinden değerli meslektaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Siz değerli meslektaşlarımıza çalışmalarınızda kolaylıklar dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Editör
Prof. Dr. Yeşim Kirazlı