Editörden

Editörden

  • Yeşim Kirazlı

Turk J Osteoporos 2021;27(3):0-0

Sevgili Meslektaşlarımız,

Ülkemizi ve Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 hastalığı nedeniyle tüm sağlık personelinin üstün sorumluluk bilinci ve büyük özveriyle çalıştığı bu zor günlerin sonuna yaklaşmış olmayı gönülden diliyoruz. Pandemi sürecinde meslektaşlarımızın akademik faaliyetlere yönelik çabalarının devam ederek, dergimize basım için yayın akışı sürmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu salgın nedeniyle tüm dünyada yapılması planlanan birçok bilimsel kongre iptal edilmiştir veya yüz yüze yapılan kongrelerin yerini online kongreler almıştır. Osteoporoz, Osteoartrit ve Kas İskelet Sistemi Hastalıkları Dünya Kongresi (WCO-IOF-ESCEO) 26-29 Ağustos 2021 tarihlerinde online olarak ve OSTEO 2021 “Osteoporoz, Osteoartrit ve Kas-İskelet Sistemi Ağrıları” Kongresi de 8-10 Ekim 2021 tarihlerinde Türkiye Osteoporoz Derneği ev sahipliğinde ve International Osteoporosis Foundation bilimsel desteği ile dijital platformda gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Osteoporoz Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan; OSTEOAKADEMİ 2022 Sempozyumunun ana teması “OSTEOAKADEMİ 2022 Sorularınızı Yanıtlıyor” olarak belirlenmiştir. OSTEOAKADEMİ 2022, 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Ilıca Otel Çeşme, İzmir’de gerçekleşecektir.

Osteoporoz, osteoartrit ve kas iskelet sistemi ağrıları konularındaki bilgilerimizi güncellemek amacı ile 3 günlük fiziki katılımlı bir akademi ile sizlerle bilgi paylaşımında bulunmayı planladığımız OSTEOAKADEMİ 2022’de osteoporoz ve osteoartrit hakkındaki tedavi algoritmalarına, osteoporozdan korunmaya, ikincil osteoporoza, steroid olmayan antienflamatuvar ilaçlar hakkındaki son dönem tartışmalara yer verilecektir.

Akademi programının bilimsel açıdan siz değerli meslektaşlarımızın katılım ve katkıları ile zenginleşeceğine inanıyoruz.

Siz değerli meslektaşlarımıza çalışmalarınızda kolaylıklar diler; akademik faaliyetlerde yüz yüze buluşacağımız günlerin yakın olması arzusuyla sevgi ve saygılarımı sunarım.

Editör
Prof. Dr. Yeşim Kirazlı