Editörden

Editörden

  • Yeşim Kirazlı

Turk J Osteoporos 2020;26(2):0-0

Sevgili Meslektaşlarımız,

Ülkemizi ve Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs hastalığı 2019 nedeniyle tüm sağlık personelinin üstün sorumluluk bilinci ve büyük özveriyle çalıştığı bu çok zor günlerin en kısa sürede bitmesini gönülden diliyoruz. Pandemi sürecinde de meslektaşlarımızın akademik faaliyetlere yönelik çabaları devam ederek, dergimize basım için yayın akışı sürmüştür. Türkiye Osteoporoz Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından konuyla ilgili son görüşlerin paylaşıldığı “Osteosarkopeni: Klinik Perspektif” isimli bir derleme hazırlanmış ve bu sayıda basımına karar verilmiştir.

Bu salgın nedeniyle yapılması planlanan birçok bilimsel kongre iptal edilmiştir ve Nisan ayında Barselona- İspanya’da yapılacak olan Osteoporoz, Osteoartrit ve Kas İskelet Sistemi Hastalıkları Dünya Kongresi (WCO-IOF-ESCEO) önce 20-23 Ağustos 2020 tarihine ertelenmiş, daha sonra da pandemi koşullarının devam etmesi nedeniyle osteoporoz, osteoartrit ve sarkopeni alanında dünyanın en büyük kongresi olan bu toplantının aynı tarihlerde sanal kongre olarak düzenlenmesine karar verilmiştir. Kongre bilimsel kurulu bu ilk sanal WCO-IOF-ESCEO kongresine şimdiden 5166 delegenin kaydolduğunu bildirmiş ve bu nedenle ana sponsorlara teşekkür etmiştir. Bu kongre kapsamında daha önceki yıllarda olduğu gibi; Türkiye Osteoporoz Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından bir sempozyum düzenlenmiş olup, bu yıl tema olarak “Non-pharmacological Approaches in the Management of Osteoporosis” konusu belirlenmiştir. Ayrıca kongrede organize edilen sanal “Ulusal Dernekler Köyü” kapsamında yine daha önceki yıllarda olduğu gibi, derneğimiz son bir yıl içinde gerçekleştirdiği aktiviteleri içeren “Osteotrain” çalışması ile yer alacaktır.

Türkiye Osteoporoz Derneği ev sahipliğinde ve International Osteoporosis Foundation bilimsel desteği ile gerçekleştirilecek olan 7. Ulusal Osteoporoz Kongresi OSTEO2020’nin 08-11 Ekim 2020 tarihlerinde Sheraton Otel Çeşme, İzmir’de yapılması planlanmıştır. Kongre ile ilgili tüm hazırlıklar kongre düzenleme kurulunca tamamlanmıştır. Ancak pandemi ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, kongre ile ilgili olabilecek değişiklikler sizlerle anında paylaşılacaktır.

Ayrıca derneğimizin bilgi güncellemeye yönelik “Osteoakademi” eğitim etkinlikleri düzenlenme aşamasındadır.

Siz değerli meslektaşlarımıza bu zor pandemi günlerinde kolaylıklar diler; güzel günlerde görüşmek arzusuyla, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Editör

Prof. Dr. Yeşim Kirazlı