Editörden

Editörden

  • Yeşim Kirazlı

Turk J Osteoporos 2018;24(3):0-0

Değerli Meslektaşlarımız,

20 Ekim- Dünya Osteoporoz Günü kutlamaları kapsamında 16 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi ve basınımızın değerli üyeleri davet edildi. Bu toplantıda osteoporoz hastalığı ve Türkiye Osteoporoz Derneği ile ilgili bir sunum yapıldı. “Basın Bülten” ve “Bilgilendirici Broşür” isimli yazılı materyaller de basın üyeleri ile paylaşıldı. Ayrıca “Annem Kırılmasın” isimli video 13-20 Ekim tarihleri arasında seçili dijital mecralarda yayınlandı. Toplumda farkındalığı arttırmak amacıyla 21 Ekim 2018 tarihinde Göztepe-Beşiktaş Süperlig futbol karşılaşması sırasında futbolcular tarafından derneğimiz logolu, üzerinde “Hareketli Olun, Kemiklerinizi Koruyun” yazılı dev boyutlarda bir “banner” taşındı. Böylece erkek popülasyonda da farkındalık arttırılmak ve hareketin kemik sağlığındaki önemi vurgulanmak istendi.

22-23 Kasım 2018 tarihleri arasında Türkiye Osteoporoz Derneği aktivitesi olarak Osteoporoz Tedavisinde Güncellemeler Sempozyumu ve bunu takiben 24-25 Kasım 2018 tarihlerinde International Society of Clinical Densitometry ve International Osteoporosis Foundation iş birliği ile Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis and Management kursu gerçekleştirilmiştir. Uluslararası olan bu kursa 62 hekim katılmıştır.

Dünya Osteoporoz Kongresi- WCO-IOF-ESCEO (WORLD CONGRESS ON OSTEOPOROSIS, OSTEOARTHRITIS AND MUSCULOSKELETAL DISEASES) (www.wco-iof-esceo.org) 4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Paris-Fransa’da yapılacaktır. 1416 adet bildirinin sunum için değerlendirmeye alındığı bildirilmiştir. Kongreye katılım için kayıtlar devam etmekte olup, 4 Mart 2019 tarihine kadar erken kayıt imkanlarından yararlanma mümkün olacaktır. Kongre sırasında derneğimiz adına planlanan bir sempozyum kapsamında “Approach to Osteoporotic Hip Fractures” başlıklı bir panel düzenlenecek ve kalça kırıkları konusu tüm detaylarıyla kongre katılımcılarıyla paylaşılacaktır.

Palais de Congres- Kongre Merkezi içindeki Ulusal Dernekler Köyü’nde Türkiye Osteoporoz Derneği adına ayrılan bölümde ise bir yıl içindeki aktivitelerimiz sunulacak ve ülkemizin de tanıtımı yapılacaktır.

Sevgi ve saygılarımla

Editör
Prof. Dr. Yeşim Kirazlı